Henry H. Perritt

Henry H. Perritt

Akademik. Profesor i së drejtës në Kolegjin e Drejtësisë IIT Chicago-Kent.

Henry H. Perritt, Jr., është profesor i së drejtës në Kolegjin e Drejtësisë IIT Chicago-Kent. Ai shërbeu si dekan i Chicago-Kent nga viti 1997 deri në 2002 dhe ishte kandidati demokrat për Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA në Distriktin e Dhjetë të Illinois në vitin 2002. Gjatë gjithë karrierës së tij akademike, profesor Perritt ka bërë të mundur që grupet e studentëve të drejtësisë dhe inxhinierisë të të punojnë së bashku për të ndërtuar një shtet të së drejtës, për të promovuar shtypin e lirë, për të ndihmuar në zhvillimin ekonomik dhe për të ofruar ndihmë për refugjatët përmes “Projektit Bosnja”, “Operacioni Kosova” dhe “Demokracia e Destinacionit”.

Profesor Perritt është autor i më shumë se 75 artikujve të rishikimit të ligjit dhe 17 librave mbi marrëdhëniet ndërkombëtare dhe ligjin, teknologjinë dhe ligjin, ligjin e punësimit dhe ligjin e argëtimit, duke përfshirë Ligjin e Komunikimeve Dixhitale, një nga traktatet kryesore mbi të drejtën e internetit; Ligji dhe praktika për largimin nga puna të punonjësve, një nga traktatet kryesore mbi punësimin sipas dëshirës; dhe dy libra për Kosovën: Ushtria Çlirimtare e Kosovës: The Inside Story of an Insurgency, botuar nga University of Illinois Press, dhe Rruga drejt Pavarësisë për Kosovën: Një Kronikë e Planit të Ahtisaarit, botuar nga Cambridge University Press.

Ai shërbeu në Ekipin e Presidentit Clinton, duke punuar në çështjet e telekomunikacionit dhe hartoi parimet për shpërndarjen elektronike të informacionit publik, të cilat formuan thelbin e Amendamenteve të Ligjit për Lirinë Elektronike të Informacionit të miratuar nga Kongresi në 1996. Gjatë administratës së Fordit, ai shërbeu në Stafi i Shtëpisë së Bardhë dhe si zëvendës nënsekretar i punës.

Profesor Perritt shërbeu në Bordin e Politikave të Shkencave Kompjuterike dhe Telekomunikacionit të Këshillit Kombëtar të Kërkimit, dhe në një komitet të Këshillit Kombëtar të Kërkimit mbi “Rrjetet globale dhe vlerat lokale”. Ai ishte një anëtar i ekipit ndërprofesionist që vlerësoi sistemin e FBI-së për mishngrënësit. Ai është anëtar i bareve të Virxhinias (joaktiv), Pensilvanisë (joaktiv), District of Columbia, Maryland, Illinois dhe Gjykatës së Lartë të Shteteve të Bashkuara.

Ai është anëtar i Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë dhe ka shërbyer në bordin e drejtorëve të Këshillit të Çikagos për Marrëdhëniet me Jashtë, në Komitetin e Anëtarësisë së Përjetshme të Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë dhe si sekretar i Seksionit për Ligjin e Punës dhe Punësimit të Shoqata Amerikane e Avokatëve. Ai është nënkryetar dhe anëtar i bordit të drejtorëve të kompanisë së teatrit The Artistic Home, dhe është president i Mass.