Lajmet

Apr
17

Ndikimi i drejtpërdrejtë dhe i tërthortë i Rusisë në Ballkan

Tanimë është një e vërtetë e pakundërshtueshme që prania dhe ndikimi Rus në Ballkan është evident dhe me tendencë në rritje. Këtu nuk ka asgjë për tu cuditur. Rusia prej më shumë se dyshekujsh ka hedhur sytë nga Ballkani, ka ndërmarrë qëndrime, veprime dhe iniciativa me qëllim që këtë zonë të Evropës Juglindore ta përdorë […]

By ADSH | Lajme . Lajme
DETAIL
Apr
10

“Ballkani i hapur”, varianti ekonomik i “Botës Serbe” – Nga Lisen Bashkurti

Ndonëse u bënë disa vjet dhe janë konsumuar disa samite trepalëshe sërish nisma “Ballkani i Hapur” vazhdon të ngelet thjeshtë një trojkë Ballkanike. Nisma është inicuar nga Serbia, në të njëjtën kohë me idenë e “Botës Serbe”. Për këtë arsye nisma “Ballkani i Hapur” tingëllon si një ribrandim i doktrinës gjeopolitike serbe në Ballkan. Nisma […]

By ADSH | Uncategorized
DETAIL
Jun
03

Report TV -Lufta Rusi-Ukrainë/ Bashkurti në Report Tv: Serbia s’ka kapacitet destabilzuar rajonin

On the other hand we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized.

By | Lajme
DETAIL