Revista Global Challenge

  Bëhu pjesë e Revistës  

Ndikimi i drejtpërdrejtë dhe i tërthortë i Rusisë në Ballkan

Tanimë është një e vërtetë e pakundërshtueshme që prania dhe ndikimi Rus në Ballkan është evident dhe me tendencë në rritje. Këtu nuk ka asgjë për tu cuditur. Rusia prej më shumë se dyshekujsh ka hedhur sytë nga Ballkani, ka ndërmarrë qëndrime, veprime dhe iniciativa me qëllim që këtë zonë të Evropës Juglindore ta përdorë […]

Lajmet

Ndikimi i drejtpërdrejtë dhe i tërthortë i Rusisë në Ballkan

Tanimë është një e vërtetë e pakundërshtueshme që prania dhe ndikimi Rus në Ballkan është evident dhe me tendencë në rritje. Këtu nuk ka asgjë për tu cuditur. Rusia prej më shumë se dyshekujsh ka hedhur sytë nga Ballkani, ka ndërmarrë qëndrime, veprime dhe iniciativa me qëllim që këtë zonë të Evropës Juglindore ta përdorë […]

“Ballkani i hapur”, varianti ekonomik i “Botës Serbe” – Nga Lisen Bashkurti

Ndonëse u bënë disa vjet dhe janë konsumuar disa samite trepalëshe sërish nisma “Ballkani i Hapur” vazhdon të ngelet thjeshtë një trojkë Ballkanike. Nisma është inicuar nga Serbia, në të njëjtën kohë me idenë e “Botës Serbe”. Për këtë arsye nisma “Ballkani i Hapur” tingëllon si një ribrandim i doktrinës gjeopolitike serbe në Ballkan. Nisma […]

Alumni

  Shiko të gjithë  

Bli në ADSH

Bashkpuntorët tanë