Arben Cejku

Arben Cejku

Ambasador

Diplomat, ish Ambasador,  Drejtor Ekzekutiv i ACGG Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë.

Ambasadori Arben Çejku, është një nga themeluesit e Këshillit të Ambasadorit Shqiptar dhe të Drejtori Ekzekutiv aktual i ACGG (Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë. Ai ishte ambasador i Shqipërisë në Shkup-Maqedoni nga shkurti 2009 deri në nëntor 2013.(nga korriku 2012 – nëntor 2013 ishte Dekan i Trupit Diplomatik në Maqedoni). Nga viti 2005 deri në vitin 2009, ambasadori Çejku ka shërbyer si VKM dhe shef i misionit të Republikës së Shqipërise në Kosovë. Diplomat i trajnuar nga Ministria e Jashtme e Shqipërisë (1993-95), si dhe Akademia Diplomatike në Vjenë (2006) për Politikat e Integrimit Evropian dhe nga Programi i Lidershipit Austriak në 2016. Ai gjithashtu ndoqi Shkollën Diplomatike në Berlin (1994), Shkollën e NATO-s në Garmisch (1994),dhe përfundoi një vizitë studimore me CNN Financial në Nju Jork (1999) etj. Ambasadori Çejku ka titullin B.A. në histori dhe filologji nga Universiteti i Tiranës (1993).Gazetar në disa media në Tiranë, si Agjencia Telegrafike Shqiptare(ATA), “Albania” lajmet e përditshme, “Republika”, gazeta, “Panorama” etj. Ai ishte gjithashtu Bashkëthemelues dhe Drejtor Ekzekutiv i Akademisë Diplomatike Shqiptare në 2001 -2002. Ambasadori z. Çejku ka botuar një libër për periudhën e tranzicionit në Shqipëri, të quajtur “Demokracia e imponuar” (2000) dhe dy libra të tjerë, një me poezi (1996) dhe një libër me letërsi,”Twelve”(2013).