Hans Winkler

Hans Winkler

Personalitet i shquar Austriak, diplomat dhe ish-sekretar i shtetit në Ministrinë e Jashtme. Ish drejtor i Akademisë Diplomatike të Vjenës.

Hans Winkler është një diplomat austriak dhe ish-sekretar i shtetit në Ministrinë e Jashtme. Nga 1 prilli 2009 deri në vitin 2017 ka qenë drejtor i Akademisë Diplomatike të Vjenës.

Pas përfundimit të diplomimit në Akademinë Tereziane në Vjenë, studioi për Drejtësi Winkler në Universitetin e Vjenës. Në vitin 1968 mori doktoraturën në drejtësi. Nga viti 1968 deri në vitin 1970 zgjeroi formimin e tij me studime pasuniversitare në Akademinë Diplomatike në Vjenë.

Pas kësaj, karriera e tij në shërbimin e jashtëm filloi në vitin 1970: Pas punës në delegacionin austriak në Berlin (Perëndim), ai kreu funksione të ndryshme në ambasadat austriake në Uashington, Beograd dhe Kajro. Nga viti 1992 deri në vitin 1996 Winkler ishte përfaqësues i përhershëm i Austrisë në Këshillin e Evropës; nga viti 1996 deri në vitin 1999 shef i departamentit për Amerikën në Departamentin Federal të Punëve të Jashtme; nga viti 1999 deri në qershor 2005, kreu i zyrës së drejtësisë ndërkombëtare, nga viti 2002 deri në qershor 2005, gjithashtu zëvendës sekretar i përgjithshëm për punët e jashtme.

Më 4 korrik 2005 ai u emërua Sekretar i Shtetit në Qeverinë Federale Schüssel II – kryesisht për t’u përgatitur për Presidencën Austriake të Këshillit të BE-së (gjysma e parë e 2006, [1] 2 e Austrisë) në gjysmën e parë të 2006 si një person politikisht përgjegjës kryejnë. Çuditërisht, jopartiaku u emërua gjithashtu në qeverinë federale Gusenbauer dhe u betua përsëri më 11 janar 2007. Deri në inaugurimin e kabinetit Faymann I më 2 dhjetor 2008, ai ishte Sekretar i Shtetit.

Si drejtues i zyrës së ligjit ndërkombëtar, Winkler ishte i përfshirë në negociatat për kompensimin e punëtorëve të detyruar dhe çështjen e kthimit.

Çmimet Nderkombetare:

  • 2001: Dekorata e Madhe e Artë e Nderit për Shërbimet në Republikën e Austrisë [4]
  • 2008: Dekoratë e madhe argjendi në fjongo për shërbime në Republikën e Austrisë [4]
  • Kryqi i Madh i Urdhrit të Meritës i Republikës Italiane
  • 2008: Komandant i Yllit të Rumanisë