Nabil Ayad

Nabil Ayad

Akademik i fushës së diplomacisë dhe qeverisjes ndërkombëtare.

Nabil Ayad është një akademik në fushën e diplomacisë dhe qeverisjes ndërkombëtare. Aktualisht është anëtar i Institutit Ndërkombëtar për Studime Strategjike, Instituti Mbretëror i Çështjeve Ndërkombëtare dhe Anëtar i Asociuar i Shoqatës Diplomatike të Londrës.

Ayad shpiku termin “diplomaci virtuale” në 1986. Gjatë asaj periudhe kohore, ai ishte pionier i eksplorimit të ndikimit të teknologjisë së informacionit në diplomaci. Ai ka bërë një punë të gjerë pioniere në fushën e diplomacisë dhe nëpërmjet vizionit të tij, Diplomacia është bërë një disiplinë më vete dhe Akademia Diplomatike e Londrës është njohur si lider botëror në këtë fushë.

Në njohje të kontributit të tij në diplomacinë botërore dhe trajnimin e gjeneratës së re të diplomatëve në Azinë Qendrore dhe zhvillimin e arsimit në Republikën e Uzbekistanit, qeveria e Uzbekistanit i dha dy nderime Dr. Ayad: Doktor Nderi i Shkencave nga Universiteti i Ekonomisë dhe Diplomacisë Botërore, Ministria e Jashtme e Uzbekistanit, Shtator 1999, dhe Doktor Nderi i Filozofisë nga Universiteti Shtetëror i Studimeve Orientale të Tashkentit.

Që nga viti 1995, ai ka organizuar një seri simpoziumesh ndërkombëtare të titulluara Diplomacia përtej 2000 dhe Diplomacia në shekullin 21 në Londër dhe Paris për përfitimin e trupit studentor. Konferencat kanë tërhequr anëtarë të Trupit Diplomatik të Londrës dhe Parisit, zyrtarë të lartë të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar , akademikë dhe vendimmarrës nga qeveritë e huaja.

Në Akademinë e Diplomacisë në Londër, Dr. Ayad vazhdon traditën e inovacionit në trajnimin diplomatik dhe zhvillimin e marrëdhënieve ndërkombëtare në një mjedis ndërkombëtar që ndryshon me shpejtësi në epokën e heteropolaritetit.